Moestuin,  Verhuizing

Aardkelder

De afgelopen week ben ik al een paar keer druk aan het klussen geweest. Ik heb veel trapgelopen met o.a. kastonderdelen en glaswol om deze ruimte helemaal gebruiksklaar te kunnen maken. Nog snel een bezem er doorheen, manlief aankijken zodat hij de kast in elkaar zou zetten (om mezelf een boel getier en uren werk te besparen) en dan kon vandaag eindelijk de ruimte in gebruik genomen worden!

Toen ik op de oude bouwtekeningen zag dat deze ruimte oorspronkelijk bedoeld was als aardkelder (de wijnkelder was aan deze ruimte verbonden en bedoeld voor wortelgroenten), bracht dit mij op een goed idee: In plaats dat ikĀ straks door sneeuw, weer en wind naar de aardkelder in de tuin moet lopen, kunnen we natuurlijk gewoon de aardkelder onder ons huis gebruiken! Er moest alleen nog even wat werk verzet worden voordat dit ook daadwerkelijk gedaan kon worden want deze kelder lag al vanaf het begin vol met verhuisdozen, een grote kast in losse onderdelen en heel veel glaswol.

Gelukkig is nu de kast helemaal gebruiksklaar en staat een groot deel van de voorraad er al in. Alle droge spullen (pasta, rijst e.d.) die niet kunnen bevriezen staan namelijk gewoon in de “skafferi” (voorraadkast) bij de keuken. En omdat ik het graag uit wil testen laat ik ook een gedeelte in de aardkelder in de tuin staan tot de thermometer aan geeft dat het er misschien toch te koud wordt.

Ik ben er blij mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *