Moestuin

Moestuin

Zo af en toe kan ik tussen alle drukte door eventjes rust nemen van de moestuin. Dan hoef ik eventjes niets te doen. Een dagje zonder ook maar een voet in die tuin te zetten. Maar daar tegenover staan de dagen waarop ik niet uit de moestuin weg kan blijven.

Zo heb ik in twee dagen tijd alle aardappels gerooid (door weer en wind!) waarna ik met een flink modderpak en schoenen die wel vier maten groter leken weer thuis kwam. Of de dag waarop ik wel 23 kilo groene tomaten heb kunnen oogsten omdat helaas alle tomatenplanten in de kas de dupe zijn geworden van phythophthora, “de plaag” of ookwel “aardappelziekte” genoemd. Een ziekte (of eigenlijk een schimmel) die erg graag tevoorschijn komt als het te vochtig is en de planten te vochtig blijven. Na bijna drie weken regelmatige regenval was daar eigenlijk niet aan te ontkomen. Dus trok ik in een dag tijd alle tomatenplanten uit de kas en liet ik alleen een hele mooie supergrote tomaat hangen aangezien deze plant duidelijk niet de dupe is geworden van de ziekte. En mijn mooie uien heb ik ook allemaal kunnen oogsten. Een flink formaat en mooi opgehangen op de veranda in een vlecht zodat ze goed kunnen drogen.

Binnenkort mogen ook alle wortels en bieten eens onder handen genomen worden.

Oke, eventjes rust nog dus en dan straks weer er tegen aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *