Bakken

Het toppunt

En dan nog iets waardoor gewoon niet te ontkennen valt dat de herfst begonnen is: inmaken!

Afgelopen week heb ik vele uren en meerdere dagen bij mijn fornuisje gestaan (met mijn mooie heksenpan) om verschillende groenten en fruit in te maken. Bof ik even dat ik ook een extra vriezer heb, want anders kon ik wel 24/7 bij mijn fornuis gaan staan. Wat een inmaakdrukte was het hier zeg! Das toch wel het toppunt van de herfst al zeg ik het zelf!

Er staan twee potten met gegrilde groenten in knoflookolie (aubergine, tomaat, paprika, courgettes enz.), courgettejam, venkel chutney en venkel jam, twee verschillende tomatenchutney en natuurlijk nog appelmoes. En had ik al verteld dat er nog steeds rode bessen aan twee struiken hangen en dat er langzaam maar zeker nog steeds hier en daar een framboos groeit?

En dan heb ik nog een lekkere courgette cake gebakken en pompoen muffins, zelfs een veganistische variant! En ik vergeet bijna te vertellen dat ik ook nog eens heerlijk brood heb gebakken!

En jullie maar denken dat hier niets gedaan wordt! Ja das logisch! Voor die blog heb ik gewoon geen tijd met al dat werk in de keuken! ­čśë

Courgettecake

 • 300 gram bloem (eventueel glutenvrij)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel (ik gooi er zelf wat meer in en heb dit keer zelfs nog een theelepel koekkruiden toegevoegd)
 • snufje zout
 • 125 gram boter
 • 250 gram suiker
 • 2 eieren
 • 300 gram geraspte courgette
 • 1 zakje vanille suiker (ik voegde zelf vanille pulver toe wat gemaakt is van vermalen vanille bonen)
 • 150 gram rozijnen (niet gedaan)
 • 60 gram grof gemalen walnoten

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Meng in een kom bloem, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en zout. Meng in een beslagkom de margarine of boter, suiker en eieren en mix dit tot een gladde massa. Voeg de courgette, rozijnen en eventueel noten toe. Voeg het bloemmengsel toe en meng nu alle ingredi├źnten goed door elkaar. Schep het geheel in een ingevette cakevorm en bak de cake in ongeveer een uur mooi gaar. Laat de cake ongeveer 10 min. afkoelen in de vorm en haal ze er daarna uit. Laat de courgettecake eerst helemaal afkoelen alvorens er plakken van te snijden en deze te serveren. Deze cake, of beter koek, is vaster van structuur dan een traditionele cake.

De rest van alle recepten die ik gebruikt heb de afgelopen weken, zal ik geleidelijk aan later nog posten.

Enjoy!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *