Integreren,  Natuur

Ontkennen

Hoewel het grootste gedeelte van de bevolking er nog niets van wil weten is het toch echt duidelijk dat de herfst is aangebroken. We kunnen het niet langer ontkennen en eigenlijk ben ik er alleen maar blij mee.

DSC_3659Hier en daar hoor ik hoe mensen sikkeneurig over het weer klagen, over de korte (maar geweldige!) zomer, over het feit dat straks de donkere, koude winter weer aanbreekt. Maar ik wordt alleen maar blij van die heerlijke herfstige geuren, prachtige herfstsignalen zoals overvliegende, luid gakkende, ganzen, uitbloeiende bloemen, paddestoelen, vallende appeltjes en zelfs al bramen en rozenbottels!

DSC_3660Vandaag heb ik in een heerlijk warm zonnetje met mijn rieten mandje (onder toezicht van deze rode kater) appeltjes staan rapen en plukken. Tegen verwachtingen in zoveel dat ik uit de auto een grote boodschappen shopper tevoorschijn moest halen. En toen deze vol zat ben ik maar gewoon gestopt terwijl nog meer dan 3/4 deel van de boom vol hing!

Daarna ben ik terug naar huis gefiets, heb ik nog wat rozenbottels en bramen kunnen plukken en bracht ik vervolgens een bezoek aan een vriendin van wie ik twee zakken vol eetbare paddestoelen kreeg. DSC_3674

En had ik al verteld dat ik bosbessen heb geplukt?

Dit vind ik nu het heerlijke aan de herfst! Een periode waarin de natuur van alles te bieden heeft en waarin het heerlijke landelijke leventje echt voelbaar is. Elke maaltijd bevat eten van eigen land en alleen de gedachte al aan een warm haardvuurtje, kaarsverlichting en een verwarmende stoofschotel… DSC_3656Wie houd er nu niet van de herfst?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *