Moestuin

Moestuin

Wat een verschil is het toch om de moestuin nu te zien tegenover hoe die eruit zag toen ik net begon. Nu lijkt alles uit de grond gesprongen te zijn, een explosie van planten. En voorheen was alles nog kaal, netjes, kon je de aarde nog zien en waren de planten natuurlijk ook nog maar klein.

Nee, ik hou meer van dit uitzicht. Alles groeit, een deel bloeit, beitjes en vlindertjes fladderen rond en overal waar je kijkt is wel iets te zien wat geoogst kan worden. Meer dan ik zelf weg kan eten dus gelukkig kan ik hier en daar het een en ander verkopen!

Broccoli moet hoognodig geoogst worden, de aardappels schreeuwen dat ze uit de grond willen en hier en daar zijn al wat wortels, bieten en uien uit de grond getrokken. Die zullen dit jaar voor het eerst naar de aardkelder gaan (onder de rode schuur). Spannend hoe dat zal gaan!

Dan zijn er nog de pompoenen die flink doorgroeien en de hele tuin door willen kruipen, patissons die de kas overnemen (volgens de verpakking ranken ze niet!), komkommers waar geen einde aan komt, kalebas waar hopelijk nog een vrucht aan komt, paprika’s, pepers, een overvloed aan groene tomaten en tegen de hoeveelheid sla is niet op te eten.

De zomer is nog niet voorbij, maar ik kan nu al terugkijken op een geslaagd moestuin jaar!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *