Alledaagse dingen

Zomer

Het is alweer zo’n twee weken geleden dat ik voor de laatste keer op mijn blog was en dit heeft alles te maken met het overheerlijke zomerweer hier in ons “hoge noorden”. Zo’n warm zonnetje veroorzaakt dat je een beetje in vakantiesferen komt, vooral als er dan ook nog vakantiegasten op bezoek komen!

De afgelopen twee weken hebben we mogen genieten van temperaturen tussen de 30 en 25 graden met als gevolg dat we het liefst onze tijd doorbrachten in en rond het meer in onze tuin. Om de avond af te sluiten met een gezellige bbq met vrienden, gasten of zelfs buren.

Sinds vorige week is het ook ineens plukken geblazen bij de fruitstruiken. Zwarte en rode bessen zijn in overvloed aanwezig en frambozen kunnen niet op. Ik nodig geregeld mensen uit om te plukken want zelf kan ik er niet tegenop.

Ook de moestuin is goed op gang en daar hebben we al flink van mogen oogsten. Hier en daar een aantal gewassen die minder goed groeien dan andere jaren, maar dat schijnt niet alleen hier het geval te zijn. Menig ander moestuinier heeft mij al gevraagd of ze bij mij ook zo slecht groeiden dit jaar. Toch mag ik absoluut niet klagen.

En zelfs de veranda is een vrolijke plantenboel want deze staat vol met aardbei, druif, kiwi, tomaten en bloemen (van een vriendin gekregen).

Wat een heerlijke zomer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *