Moestuin

Aardbeien

al vanaf ongeveer vorige week mag ik nu dagelijks aardbeien plukken voor een overheerlijk en gezond ontbijt.

Het weer zit mee (af en toe een flinke regenbui en vooral veel zon) en zelfs de nachten zijn sinds vorige week niet meer zo koud (rond de 12-20 graden Celsius). Dat betekend dat beide kassen nu gewoon open kunnen blijven en dat betekend meer kans op bevruchting dus meer kans op tomaten, aubergines, pepers, paprika, patisson enz. En inmiddels zijn de eerste tomaatjes al goed zichtbaar.

Ongeveer om de twee dagen kan ik twee komkommers plukken, de eerste meirapen zijn uit de grond getrokken, sla kan ik rijkelijk plukken, de uien zijn al flink gegroeid en vandaag heb ik zelfs radijsjes kunnen oogsten (welke hiervoor steeds mislukten)!

We genieten dus volop van de zomer nu met ongelofelijke temperaturen (30 graden in de schaduw!). Na een avondje klussen in de moestuin nemen we dus graag een verkoelende duik in het meer. En wat voelen we ons gezegend dat we hier op dit mooie, vruchtbare plekje mogen wonen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *