Bakken

Beste chocoladetaart ooit!

Voor Wico’s verjaardag maakte ik eerder al een chocoladetaart welke naar ons idee aardig mislukt was. Aardig in de zin van ‘gewoon goed te eten’, maar mislukt omdat het niet was wat we wilden.

Dus maakte ik voor wico’s grote feest natuurlijk nog een andere grootse taart. Natuurlijk met veel chocola (naar Wico’s wens) en ook nog eens in het thema van de taarten van vorig jaar. Die taarten zagen er namelijk spectaculair uit, maar smaakten niet allemaal even lekker. Bij de een viel de cake tegen, bij de ander de frosting enz. enz.

Dit jaar zou ik dus een andere cake maken, en zou ik zelf de beste frosting oid uit gaan kiezen. En zo gebeurde het!

De cake, welke dit jaar precies goed was: lekker vochtig en goed qua smaak. maakte ik volgens het recept in het filmpje.Dan maakte ik een chocolade mousse volgens mijn eigen favoriete recept (heeft bijna iets weg van truffel als het te lang in de koelkast staat!)

En dan kreeg de taart een mooie laag ganache (gelijke delen chocola en slagroom samen opgewarmd zodat de chocola smelt) er overheen.

En de overgebleven ganache heb ik na een paar uur afkoelen, opgeklopt en op de taart gespoten ter garnering.chocotaart

Ja, enorm veel chocola!!! Maar de gasten en wijzelf hebben er werkelijk van genoten!!

Mocht je dus een dagje zoet willen zijn met een heerlijk project, probeer dan zeker deze decadente taart eens te maken!!

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *