Moestuin

Mest

Soms zijn er van die klussen die zo lang mogelijk worden uitgesteld, maar toch uiteindelijk uitgevoerd moeten worden. En soms zijn er van die dagen dat die klussen maar gewoon eens uitgevoerd moeten gaan worden. Ja, zo’n dag was het vandaag!

Vandaag mocht ik een aanhanger vol met kippen/schapen/varkensmest leegscheppen en met een kruiwagen naar de composthoop achter de moestuin brengen. Geen klusje wat je zomaar even klaard, want ik denk dat ik zeker twee uur bezig ben geweest. Ja, ik heb het ook wel extra rustig aan gedaan (want het is hier niet koud overdag!) met hier en daar de nodige afleidingen, plaspauzes en slokjes drinken. Maargoed, na een stuk of 8 kruiwagens vol stront, mocht ik me richten op de andere klussen die nog geklaard moesten worden. Saaie dingen zoals het bijvullen van het watervat in de moestuin (dit doen we met behulp van een waterpomp en hele lange waterslangen vanuit het meer), onkruid wieden ook zwetend in een kas waar het over de 30 graden is, de kiwi in een grotere pot zetten, een nieuw aardbeien bed maken en nog wel meer van dat soort dingen.

Gelukkig werpt al het harde werk z’n vruchten af want momenteel geniet ik van verse (rijpe!) aardbeien. Binnenkort mag ik mijn eerste komkommer plukken. Tuinbonen en doperwten heb ik al geoogst en mag ik rustig door oogsten. Er is een gele courgette op komst, de meirapen zijn bijna groot genoeg om te oogsten en alles groeit heel mooi zoals het groeien moet.

Het enige wat nog lastig is, is de nacht temperatuur: Terwijl het kwik overdag oploopt tot soms wel 25 graden (in de schaduw), zijn de nachten nog opvallend koud. Twee dagen geleden was het zelfs maar 3 graden! Ik denk niet dat mijn plantjes hier erg blij mee zijn. Hopelijk wordt het snel warmer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *