Cultuur

Midzomer

Gisteren was het midzomer. Dit betekend dat het merendeel van de Zweden laveloos thuis blijft wegens hun enorme kater van de avond er voor ‘midzomer afton’. Die avond is het groot feest in Zweden en moet er lekker gegeten en gedronken worden. Net als met kerst zijn er een aantal gerechten die niet mogen ontbreken aan de maaltijd en vaak wordt deze avond gevierd met familie en vrienden.

Wij mochten dit jaar bij onze nieuwe vrienden te gast zijn en namen onze favoriete bbq gerechten mee. Natuurlijk hadden zij verse aardappeltjes met zure room, ingelegde haring en gehaktballetjes gemaakt. En de alcohol vloeide rijkelijk.

Zelf had ik die dag gewerkt en heb ik ook op mijn werk een midzomer maaltijd mogen nuttigen. Bij zo’n midzomermaaltijd mag naast de gehaktballetjes, ingelegde haring en verse aardappeltjes een aantal dingen niet ontbreken: gravad lax (zalm), gevulde eieren (half gekookt ei met garnaaltjes erop gelegd) waarschijnlijk nog wel meer waar ik even niet op kan komen en verse aardbeien met slagroom!

Midzomer is werkelijk een groot feest. En daarom doen wij dit weekend even helemaal niets meer….. Fijn weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *