Uncategorized

Ziekte?

Toen ik zondag mijn tomaten water wilde gaan geven, zag ik een vreemd verschijnsel. Een groot deel van de planten had namelijk hun bladeren opgekruld en bij een aantal planten zaten rare gelige/witte plekjes op de onderste bladeren.

In zo’n geval gaan er rare dingen door je hoofd. Planten in een kas zijn namelijk veel vatbaarder voor bepaalde ziektes vanwege de hogere luchtvochtigheid!

Met het vermoeden dat de tomatenplanten een ziekte hadden opgelopen, heb ik een aantal foto’s gemaakt en aan ‘kenners’ laten zien. Bang dat alle moeite (zaaien, wateren, verpotten, verplanten enz. enz.) voor niets geweest was.

Gelukkig bleken de planten niet ziek, maar hadden ze last van de felle zon en warmte in de kas. Op sommige dagen was het dan ook echt rond de 40 graden daar!

Tegenwoordig hou ik standaard wat ramen open zodat de luchtvochtigheid niet te hoog oploopt en zodat het ook niet te warm kan worden. Mijn plantenkindertjes moeten het namelijk wel goed naar hun zin hebben natuurlijk! 😉

En nu maar hopen op veel lekkere tomaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *