In de keuken

Brandnetels brandnetels br…

Vandaag zag ik plots hoeveel brandnetels er naast mijn moestuin stonden en aangezien de groenten in de moestuin nog niet oogstbaar zijn, heb ik daar gelijk mooi gebruik van gemaakt. Ik maakte een brandnetelsoep en een romige pastasaus.

Brandnetelsoep

 • ongeveer 500 gram brandnetel(toppen)
 • een uitje
 • een knoflookje
 • peper
 • zout
 • 1 liter bouillon

Snipper ui en knoflook en fruit ze aan. Verhoog het vuur en roerbak de spinazie kort waarna je vervolgens de bouilon toevoegd en het geheel aan de kook brengt. Na ongeveer een kwartiertje koken pureer je de soep en kan je deze nog op smaak brengen met peper en zout.

Maak het eventueel af met een dot zure room in de soepkom erbij of creme fraiche. En wil je het extra luxe en lekker maken, voeg dan wat boursin quisine toe.

Brandnetel pastasaus

 • gerookte spekjes
 • knoflook
 • ui
 • ongeveer 500 gram brandnetel(toppen)
 • peper
 • zout
 • room

Bak de spekjes eventjes aan tot ze verkleurd zijn en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe om te fruiten in de pan. Leg dit even in een ander kommetje en roerbak de brandnetel in dezelfde pan met eventueel wat olie er bij. Als de brandnetels zacht zijn zet je de pan van het vuur en voeg je ongeveer 200ml slagroom toe. Roer het goed door en pureer het geheel. Voeg vervolgens de ui en spekjes toe en gekookte pasta en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en genieten maar!

Dat het jullie maar mag smaken met deze goedkope en gezonde groente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *