Moestuin

Zomers

De afgelopen dagen heb ik naast werk voornamelijk in de tuin doorgebracht. Dat kan ook haast niet anders als het zulk heerlijk weer is!

Wakker worden met uitzicht op een appelboom vol bloesems waar de zon op schijnt. Picknicken onder die prachtige boom en vervolgens een gezellig plekje maken voor de gasten die later die dag komen.

Dan tot die tijd nog lekker de tuin in en zo heb ik een heleboel tomaten in de kas geplant (en nog steeds een boel in en om het huis staan omdat ik natuurlijk veel te veel gezaaid had!), aubergines, komkommers, chilli en paprika overgebracht naar de andere kas en als laatste vandaag de pompoenen, courgettes en patison de grond in gedaan. Vooral van die laatste groep ben ik erg benieuwd of de nachten nog niet te koud voor ze zullen zijn (volgens de weerberichten niet) dus heb ik voor de zekerheid nog wat planten binnen gehouden.

Een leuke verrassing, toen ik even de tuin liet zien aan mijn vrienden, was dat de doperwten, tuinbonen en aarbeien al bloemetjes hebben. Dat betekend dat de eerste groenten en vruchten er al aan zitten te komen.

De sperziebonen lijken het daar in tegen wat moeilijker te hebben en er is nog geen plantje te bekenen van de bonen die ik gezaaid heb. Ook de aardperen zijn nog niet boven de grond uit gekomen. Maar de wortelen, ui en pluksla zijn gelukkig wel al aan het groeien.

Nog fijner is dat twee van de drie gekochte bomen, inmiddels groene knopjes hebben gekregen. Dat betekend dat een pruimenboom en kersenboom aangeslagen zijn. Hopen dat ze sterk genoeg worden om de Zweedse winters aan te kunnen.

Al met al genieten we hier volop van het warme zomerse weer en de prachtige natuur!

One Comment

  • marry

    Bedankt voor de prachtige fotoos en je beeldend verhaal.Ik waan me al in jullie tuin.Nog even geduld.grtjs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *