Alledaagse dingen

Een dag uit het leven van…

De afgelopen dagen (wat zeg ik, maanden!) zijn gevuld geweest met drukte. Vanaf september een voltijd stage plus lessen Zweeds. Dan daar bovenop en tussendoor werken als invaller. Vervolgens een ‘aanstelling’ krijgen voor 1,5 maand, de stage afronden, af en toe nog werken als invaller en nog steeds de Zweedse lessen. Dan kwam daar de laatste weken het werk in en aan de moestuin nog bovenop en moet ik dus eerlijk zeggen dat ik heel blij ben dat ik nu eventjes tot adem kan komen.

Vandaag hou ik me een dagje rustig.

Om 8:15 zat ik op school om het eindexamen Zweeds 1 (som andra språk) te doen. Daarna om een uur of tien ben ik even langs mijn favoriete supermarkt gereden om (duh) een boodschapje te doen. Daarna een verlaat ontbijt eten, alle planten water geven, het een en ander opzoeken op de laptop, mailtjes versturen en nu om een uur of drie mag ik heerlijk genieten van mijn eerste rustige moment op de veranda.

Het is vrijwel windstil. De zon schijnt en gluurt af en toe om wat wolkjes heen. Hier en daar fluiten wat vogeltjes en kan ik de klussende buurman horen timmeren. Het is nog te fris om zonder jas of dekentje te blijven zitten, maar o wat is het uitzicht mooi! Ineens is zichtbaar hoe het gras groen geworen is, hoe de esdoorn van bijna geel naar gifgroen is verkleurd en hoe de bomen aan de overkant plotseling groene blaadjes hebben gekregen. De wilde hyacinten zijn bijna uitgebloeid en ook de vitsippor(bosanemonen) verminderen. Daar tegenover staan hier en daar al wat gele paardebloemen en komen de narcissen er aan.

Daarna zal er een flinke hoeveelheid lupines gaan groeien en hopelijk ook de wilde bloemen die ik gezaaid heb. Natuurlijk zal er tegen die tijd ook een lekkere brandnetelsoep gemaakt worden en hopelijk zijn de zojuist gezaaide worteltjes, prei en uitjes dan al lekker aan het groeien.

Maar voor dit alles ga ik nu eerst eens genieten van mijn uitzicht en de rust.DSC_3021 DSC_3033 DSC_3034 DSC_3035

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *