Emigreren

Jarig

Vandaag ben ik jarig en dat heb ik kunnen merken ook!

Ik ben van alle kanten verwend met felicitaties, kaartjes en kadootjes en ik heb een hele leuke dag gehad.

Eerst heb ik Hollands lekkers uit mogen delen op modersmåldagen in Hagfors en daarna heb ik thuis een boel kaarten, berichten en zelfs kadootjes in ontvangst mogen nemen.

Nu staan er ineens verdacht veel plantjes en bloemen in mijn huis (die koop ik zelden zelf want ze gaan vreemd genoeg erg snel dood, als gevolg van uitdroging 😉 ), er staat een doos gevuld met kleinigheidjes uit Nederland, er ligt een kookboek wat ik uit Nederland heb gekregen en zelfs nog meer!

En de taart? Dat is een frambozen-kwarktaart geworden. Heerlijk met digestive koekjes (en boter) als bodem en zelfgemaakte frambozenjam (uit eigen tuin) door de kwark gemengd en als garnering eroverheen gedaan. Daarnaast had ik nog wat slagroomsoesjes over en stroopwafelcake en heb ik alles leuk met verschillende mensen kunnen delen. Het leukste vond ik nog dat de Zweden zo dol waren op de slagroomsoesjes (ook toen ik er kleine moorkopjes van gemaakt had). De kwarktaart vonden ze overigens ook erg lekker. Missie geslaagd dus! 🙂

En wat is er dan leuker dan meerstemmig het Zweedse ‘lang zal ze leven’ toegezongen te krijgen? 🙂

Ik heb een hele fijne 30e verjaardag gehad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *