Moestuin

Lentekriebels

Toen Wico mij vanmorgen wekte met de boodschap dat de zon scheen, had ik eigenlijk helemaal geen zin om mijn warme bedje uit te komen. Maar hij moest en zou me wat laten zien, dus ik kon gedag zeggen tegen mijn bedje. 😉

Eenmaal buiten liet hij me de pallets zien die hij al die tijd al in de bus had liggen voor mij. Ze waren bedoeld voor de moestuin en volgens hem kon ik er dan nog een pallet onder zetten en het een en ander verbouwen (en meer technische ideeen waar ik zelfs de helft niet van snapte natuurlijk). Eenmaal buiten bleek dat Wico (zonder het zelf echt te weten) de perfecte spullen had verzameld. Precies dat waar ik naar op zoek was!

Dat maakte mijn (moestuin-)dag natuurlijk gelijk goed!

Daar bovenop was het ook nog eens heerlijk weer. Het zonnetje scheen, de vogels kwetterden en de moestuin was alweer bijna sneeuwvrij. Tijd dus om mijn aardbeien ook echt te redden en uit hun (inmiddels weer bevroren) zwembadje te halen. Ze zullen een beter plekje krijgen in een zelfgemaakte verhoogde bak. Inmiddels hebben we namelijk heel wat oud hout verzameld daarvoor.

En natuurlijk heb ik gelijk een rondje door de moestuin gedaan. Wat spulletjes uit de schuur gehaald zodat het zaaien kan gaan beginnen en inmiddels ook het een en ander ingezaaid.

Het lijkt erop dat de lente aangebroken is!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *