In de keuken

Zalige zaterdag

Vorige week zei ik al dat ik een lekker en gezond recept zou delen, maar dat was er niet meer van gekomen. Af en toe hebben we het ook hier in het rustige Zweden gewoon eventjes te druk.

Vandaag kan ik wel vertellen wat ik voor mezelf aan het koken ben (terwijl ik dit schrijf). Een gezonde en glutenvrije maaltijd. Het is ook nog eens veganistisch, dat wil zeggen: Geheel plantaardig zonder dierlijke ingredienten.

Ge­roer­bak­te spruit­jes in cur­ryGeroerbakte spruitjes in curry

  • 300 g basmatirijst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden +
  • 3 el milde Indiase currypasta (potje 283 g)
  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 4 el amandelschaafsel (bakje 55 g)
  • 4 el Griekse yoghurt (beker 500 g) LET OP: zelf heb ik kokosmelk gebruikt!!

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de currypasta erbij en bak ook 1 min. mee. Schep de spruitjes erbij en roerbak ze op hoog vuur ca. 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 8 min. koken. Bak ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Voeg de yoghurt toe aan het spruitjesmengsel en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spruitjes met de rijst en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met gegrilde tofu.

Voor mezelf heb ik het recep zo eenvoudig mogelijk gehouden en de hoeveelheden aangepast. Een potje currypasta had ik niet in huis, maar wel een zakje met poeder.. En in plaats van yoghurt heb ik kokosmelk gebruikt. Beiden is mogelijk en ook erg smakelijk!

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *