Bakken,  Inmaken

Zalige zaterdag

Vandaag is zo’n dag dat ik liever niet naar buiten ga. De overgang van zomer naar herfst lijkt vandaag wel erg groot en het is vergeleken met die warme zomerdagen gewoon fris buiten. En dan is het ook nog eens bewolkt waardoor ik de neiging krijg om me lekker binnen op te sluiten met heerlijke warme geuren die uit de oven komen.

Het is vandaag de perfekte dag om brood te bakken of een overschot aan appels en frambozen weg te werken. Dat betekend dat ik al de hele ochtend bij mijn heksenketeltje (te danken aan W. uit Monster) in de keuken sta .

De appels zijn zo zacht dat ze in mijn eerstgemaakte appel-framboos compote gewoon oplosten tot moes. Dus nu wordt het allemaal gewoon moes. De compote variant is nu appel-framboos moes met een paar stukjes appel. Dan maak ik nog appel-frambozenmoes en appeltaartmoes (appel met kaneel) en bijna een liter vers, ongekookt frambozensap.

En in een klein ondiep ovenschaaltje en twee ramequins heb ik een restje van de mislukte compote gedaan (scheelt weer een potje) met wat nieuwe stukjes appel en framboos en dan maak ik hier een crumble van. Dit is namelijk ontzettend lekker!

Appel-frambozen crumble

 • 75 gram bloem/zelfrijzend bakmeel (voor de glutenvrije variant voeg je glutenvrije bloem toe of laat je het gewoon weg)
 • 150 gram rietsuiker (ik gebruikte bruine suiker)
 • 100 gram roomboter
 • 75 gram havermout
 • half theelepeltje kaneel
 • klein snufje zout
 • (Ook lekker door het deeg is amandelschaafsel!)
 • 3 Elstar appels
 • 1 doosje frambozen
 • 25 gram rietsuiker (ik gebruikte veel minder suiker en gewone witte)
 • 1 el citroen of limoen sap
 • 1 theelepel kaneel

Leg onderin de ovenschaal de fruitvulling (appel, frambozen, rietsuiker, liemoensap, kaneel) en dek af met het deegmengsel. Het deegmengsel (de overige ingredienten) meng je met de handen door elkaar en hoort er grof uit te zien. Bak de appel-frambozen-crumble 35 tot 40 minuten af op 175 graden. En dan is dit het resultaat! hmmmmmmmm….

Omdat ik nog wat kruimeldeeg overhad heb ik dit gewoon los op een stuk bakpapier gelegd in de oven en als je ze na het afbakken nog even verkruimeld kan je ze gebruiken door de yoghurt oid. Laat je ze heel, dan heb je een lekker knapperig koekje.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *