Alledaagse dingen,  Cultuur,  Inrichten

Loppis

Eigenlijk moet ik toegeven dat ik tegenwoordig alle winkels met alle liefde ontwijk. Ik ga liever niet naar binnen want er is altijd wel iets leuks te zien. Met name bij de loppis.

Wie wel eens in Zweden is geweest zal de naam bekend voorkomen. Loppis is namelijk vergelijkbaar met de Amerikaanse “Yardsale”, misschien in het Nederlands wel “garage verkoop” te noemen.

Als hier in Zweden een bordje met loppis langs de weg staat, dan betekend dit dat je daar lekker kan snuffelenin een oude schuur tussen allerlei tweedehands spullen. Er is van alles te vinden. Van 24-delig engels servies met een gouden randje tot een wandelstok uit het stenen tijdperk (bij wijze van spreken dan)!! En O, wat vind ik dat leuk om lekker tussen alle prulletjes te zoeken naar iets leuks voor ons huis!!!

Maargoed, daarom ontwijk ik dus die verdomde loppis want ik doe er alles aan om geen geld uit te hoeven geven. “Pas als ik een baan heb, dan mag ik los”, zeg ik dan maar tegen mezelf. Want er zijn genoeg spullen die we nog goed kunnen gebruiken voor ons huis: Mooie meubeltjes, welke ik dan zelf kan opknappen, bijvoorbeeld. Lijkt me heerlijk! En dan kan ik dat alles gewoon ‘brocante’ of ‘shabby shic’ noemen! 😉

Ja, wat dat betreft zie ik het al helemaal voor me. Zelf tweedehands spulletjes kopen en daarmee gezellig ons huis inrichten. Eigenlijk doen we dat al sinds we hier zijn, maar helaas zijn nog niet alle kamers ook gezellig te noemen.

De slaapkamer wordt wel steeds gezelliger. Vooral nu er een mooi stuk aan de muur hangt wat helemaal past bij alle andere (tweedehands) spulletjes. En dan moet ik dus even toegeven dat ik dit stuk vorige week bij een loppis (dus toch!) gekocht heb. Betrapt!

Nu zal je vast verwachten dat dit stuk een schilderij is of een foto, maar dat is het nu juist net niet! Het is een kledingstuk! Ja, een heel fijn, ‘ouderwets’ onderjurkje wat ik helemaal geweldig vind! En ik heb het niet gekocht om aan de muur te hangen hoor, maar toevallig staat het wel hel schattig en past het precies in de kamer. Dit dingetje koste me nog geen ‘bounty en een knaak’ samen met een vestje wat helemaal bij me past.

Ik ben er helemaal blij mee, maar je begrijpt vast wel dat ik dus voorlopig niet meer naar de loppis ga want er is altijd wel iets leuks te vinden wat je niet kan laten liggen!

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *