Integreren

Solliciteren

Door alle berichtjes over fruit, groenten en mijn moestuin zou het er bijna op lijken dat ik niet veel anders doen dan in de tuin werken, maar tussendoor gebeuren hier genoeg andere dingen.

Geregeld komen er mensen op bezoek (wie ik dan met alle liefde wat groenten mee naar huis geef), voeren we een praatje met de buren, ga ik naar school, maken we een ritje Hagfors voor de boodschappen (die we bijna niet hoeven te doen), zwaaien we vrienden uit die weer naar Nederland vertrekken en ben ik vooral bezig met het vinden van werk.

Er zijn al heel wat sollicitatiebrieven rondgestuurd en ik heb al heel wat nieuwe brieven geschreven. Dit alles moet natuurlijk in het Zweeds en ook mijn CV moest helemaal vertaald worden naar het Zweeds. Dan moet je dus gaan uitzoeken hoe een functie als “pedagogisch medewerker” in Zweden genoemd wordt. En geloof me, ik heb heel veel verschillende functies gehad dus dat is geen klein klusje!

Gelukkig heb ik inmiddels genoeg brief-schrijf-ervaring om wat makkelijker een brief te sturen. Maar echt resultaat hebben we nog niet gehad helaas.

Het sollicitatiegesprek in Kristinehamn, van ongeveer 3 weken geleden, is helaas op niets uitgedraaid. Stiekem vind ik dat helemaal niet zo erg want ik zit niet te wachten op woon-werk verkeer van 3 uur per dag.

Inmiddels heb ik mijn droombaan (van dit moment) gevonden en hoop ik dat zij mij aan zullen nemen (ze zoeken 5 mensen). Dan zou ik gewoon in Hagfors aan het werk kunnen in de jeugdhulpverlening. Lijkt me geweldig!

Duimen jullie voor me?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *