Moestuin

Ruilhandel

In Zweden doet men graag aan ruilhandel en dat hebben we dan ook al vaak gedaan. Vandaag had ik het alleen iets anders voor ogen.

Ik heb namelijk zoveel groenten dat ik niet wilde ruilen, maar gewoon wat aan mijn buren wilde geven.

Enthousiast lieten ze mij hun moestuin zien en kwam ik prompt met meer thuis dan dat ik vertrok!

Ze plukten tomaten, pepers, meiraap en knolraap voor me. Het leuke aan de meiraap is dat de mijne (de wit met paarse) zojuist op was en ik nu een andere variant kon proeven.

Het was ook erg leuk om te zien hoe hun tuintje er bij lag. Het zag er goed uit, maar niet al hun groenten zijn goed gaan groeien. Dat heeft dan toch te maken met de plekjes die je kiest en bij hen was er te veel schaduw en een te natte grond.

Over natte grond gesproken: Toevallig zag ik vanmorgen bij het plukken van een Chinese kool, dat er wat rotte plekken bij de wortel zaten. Blijkt dat de planten teveel water hadden (dat blijft in de bladen liggen) waardoor ze gingen rotten. Snel heb ik alle onderste bladen met rot weggetrokken. Hopen dat ze het nu nog even volhouden!

Te kort komen we in ieder geval niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *