Moestuin

Moestuin (again)

Vandaag stond op de planning dat ik eens wat klusjes in mijn moestuin zou gaan klaren. Natuurlijk breng ik dagelijks een bezoekje aan mijn tuintje (lees: kind) om eventueel water te geven, maar er zijn altijd wel wat klusjes welke ik liever uitstel. Vandaag was zo’n dag (mijn basisschool juf uit groep 3 noemde dat “bijltjesdag”) dat ik toch echt eens die rotklusjes moest gaan uitvoeren.

Dus stond ik vandaag onkruid te wieden, te schoffelen, te dieven (met pijn in mijn hart) en heb ik bleekselderij in de volle grond gezet (hopen dat deze het nu wel goed gaat doen). Ook moest ik nog wat ‘rommel’ opruimen en spullen versjouwen van de kelder naar de schuur.

Maar terwijl ik deze rottige klusjes aan het doen ben, zie ik wel gelijk waarvoor ik het doe: De eerste doperwtjes kan ik binnenkort oogsten, de kolen zijn flink aan het groeien, er komen gelukkig nog heel wat zaailingen boven de grond (eindelijk!) en het leukste van allemaal is dat de courgettes eindelijk bloemen krijgen.

Iets wat ik niet eerder meegemaakt heb, is dat mijn sperziebonen witte bladen kregen en dat daar nu spikkels op zijn gekomen. Dit schijnt te komen doordat ze teveel water krijgen (te vochtige grond en teveel regen) waardoor ze vatbaarder zijn voor ziektes. Maar als iemand precies kan zeggen wat het is, hoor ik het graag!

En natuurlijk groeit alles zo langzamerhand gewoon lekker door. En mocht ik even niet weten wat er nog gedaan moet worden, dan kijk ik gewoon even op deze site, waar ik nog heel veel uit kan leren.

Inmiddels zijn de verse aardappeltjes (nu nog uit de winkel welke erg populair zijn en gegeten moeten worden rond midzomer) gekookt, is de verse sla geplukt en gaan we lekker een gezond avondmaaltje eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *