Natuur

Licht

Inmiddels is de lente aardig op gang gekomen, is het meer langzaam aan het dooien en raast er een ‘Hollandse’ storm door Uddeholm, en zijn de mensen merkbaar uit hun winterslaap ontwaakt. De eerste bbq, weliswaar binnenshuis genuttigd, is een feit en berichten van komende feestjes komen met meer regelmaat tot ons. Er is zelfs al gesproken over de locatie waar wij dit jaar midzomerfeest zullen vieren.

Buiten zijn de vogels niet te stoppen en zien we ook weer de kleine nieuwsgierige ‘kamikaze vogeltjes’ welke de hele winter niets van zich hebben laten zien of horen. Ganzen vliegen af en aan in de mooie V-formatie zoals zij dat altijd doen en ook Zwanen komen af en toe voorbij gevlogen.

Het gras wordt heel subtiel steeds groener en de plantjes voor mijn moestuintje groeien steeds groter.

De katten kunnen hun geluk niet op met het warmere weer en blijven het liefst hele dagen buiten. Zelfs Whiskey is steeds vaker buiten en vind het maar al te spannend om uitgedaagd te worden door diezelfde nieuwsgierige en brutale ‘kamikaze vogeltjes’ (welke hun naam te danken hebben aan hun kamikaze-gedrag bij voorbij rijdende auto’s).

Inmiddels heb ik mijn slaapkamerluik omhoog gedaan en hoef ik mijn wekker niet meer te zetten. Omdat de zon tegenwoordig rond 5.00 uur al opkomt, kan ik op een natuurlijke manier gewekt worden met daglicht. En hoewel de zon rond 21.00 uur onder gaat, blijft het nog opvallend lang licht aan de horizon. Een voorteken van die o zo welkome zomer!

One Comment

  • marry

    Heerlijke berichten uit het Hoge Noorden.Ook hier vloog vanmorgen een luidgakkende gans over.Ik kon net niet zien of Niels op z,n rug zat.
    grts!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *