Alledaagse dingen

Brandhout

Vandaag is de kapotte waterleiding gerepareerd. Rond 8.00 uur zagen we aan de overkant van het grasveld (achter ons huis) een stoet van busjes en een vrachtwagen met een graafmachine erop. De graafmachine werd op het grasveld gezet en is via deze weg rechtstreeks richting onze tuin gereden terwijl de busjes netjes via de weg kwamen.

Eenmaal hier stapten een aantal heren uit de busjes met hun motorzaag in de aanslag en zijn zij alle bomen weg gaan zagen zodat de graafmachine via het grasveld (dus niet via onze hoofdingang richting tuin) door een bos in onze (afgerasterde) tuin kon komen.

Eenmaal klaar met het zaaggeweld, kon de graafmachine zijn werk gaan doen. Op de plaats van de kapotte waterleiding konden we het water zien stromen dus het geraven was niet al te moeilijk. Een flink gat werd gegraven waarna een collega de buis kon repaperen. Er werd een nieuwe laag over de buis geschroefd zodat er geen water meer kon ontsnappen via de barst en vervolgens werd het gat in de grond weer netjes gedicht.

Een paar uur later hadden wij (en onze 9 buren) weer stromend water in huis en waren de heren vertrokken.

En wij zijn blij met de flinke stapel brandhout welke ze achter gelaten hebben!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *