Gezonderdag

Gezonderdag

Nu wil het zo zijn dat ik (digitaal) omringd ben door een heleboel healthfreaks in alle soorten en maten waarvan ik geregeld filmpjes, plaatjes en onderzoeken te zien krijg. Het ene affiche laat zien wat de gezonde eigenschappen van bananen zijn, een ander filmpje toont hoe positiviteit de gezondheid positief kan beinvloeden en soms krijg ik een mooie documentaire voorgeschoteld of een bijzondere website.

Het merendeel van de healthfreaks is voornamelijk bezig met het ‘oplossen’ van het ‘kanker-vraagstuk’. En vaak kan ik hun onderzoek volgen en lezen. Zo is de laatste tijd veel aandacht voor cannabis(-olie) en de genezende werking die dit middel schijnt te hebben (wetenschappelijk onderzocht) en natuurlijk komt van vele kanten informatie  over de kankerverwekkende werking van dierlijke producten zoals melk (“The China studies”). En naast kankerverwekkend schijnen dierlijkpe producten nog veel meer negatieve invloed te hebben op onze gezondheid. Hoewel dit moeilijk te geloven is, na alles wat wij altijd gehoord hebben “Melk is goed voor elk”, zijn dit wetenschappelijke onderzoeken welke we niet zomaar ‘van de baan kunnen schuiven’!

Ook zijn er verhalen, boeken en websites van mensen die met een gezond dieet (en aanpassen van hun levensstijl) zichzelf hebben genezen van kanker zoals deze kerel.

De volgende documentaire gaat over zo’n wetenschapper. Hij heeft jaren onderzoek gedaan naar kanker en heeft hier zelfs een therapie voor ontwikkeld welke vele malen bewezen heeft te werken. Inmiddels wordt deze therapie ook over de hele wereld uitgevoerd en niet zonder succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *