In de keuken

Paasei

Met de paasdagen op komst leek het me leuk om het volgende filmpje met jullie te delen. Tegenwoordig zijn er steeds meer kook-instructies te vinden op internet en ook veel in het Nederlands. Heel handig als je even vergeten bent hoe iets ookweer ging.

In het filmpje zijn drie versies van gevulde eieren te zien. Zelf vind ik die met kerrie het lekkerst. Ik denk er over om deze te maken als er eventueel nog een paas-feestje aan zit te komen (wat vaak op het laatste moment pas bekend wordt). Ik dacht dat dit recept typisch Hollands was, maar kwam ook Zweedse varianten tegen. Hieronder dus nog een aantal tips.

  1. Doe een schepje creme fraiche door het eigeel mengsel. Dit maakt het wat frisser van smaak.
  2. Koop een tube “kalas” (alleen in Zweden verkrijgbaar) en gebruik deze als smaakmaker. Meng het door het eigeel of maak een mooie toef bovenop het eindresultaat. (Dit ingredient smaakt naar gerookte vis en is goed zout. Eventueel kan de mildere versie gekocht worden of een mengsel van roomkaas en kalas)
  3. Gebruik wasabi als smaakmaker, maar wees er voorzichtig mee. Dit is een sterk goedje!
  4. Voeg bieslook toe.
  5. Voeg een schepje kruidenroomkaas toe (paturain).
  6. Voeg gerookte zalmsnippers toe aan het mengsel.
  7. Voeg garnaaltjes toe aan het mengsel.
  8. Garneerd de eieren met een takje dille of bieslook.
  9. Varieer naar eigen smaak, er is nog zoveel meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *