Natuur

Zomerdromen

Waren de lentekriebels afgelopen week nog zo lekker aan het kriebelen, lijkt dit alles voor niets na het ontwaken. Er is namelijk weer een pak sneeuw gevallen en de temperatuur varieerd tussen de 0 en -15 graden Celsius.

Ook de katten zaten even beteuterd te kijken toen bleek dat ze weer met hun pootjes diep in de sneeuw stonden in plaats van OP de dikke bevroren sneeuwlaag van voorheen.

Gelukkig blijft ons zonnetje gewoon stoer door gaan met schijnen en heb ik hier vanmorgen van kunnen genieten tijdens een wandeling. Omdat er een nieuwe laag sneeuw was, bleek het wandelen wat onvoorspelbaarder dan verwacht (er lag ijs onder het sneeuw en soms zakte je juist extra diep weg in de oude, taaie sneeuwlaag), maar kon ik heel mooi andere voetsporen volgen.
Op deze manier heb ik een leuke onverwachtse route gelopen. Tussen de weilanden door, via een onbekend pad richting het meer en over het meer terug naar huis. De voetstappen bleken van de wandelaar te zijn, wie ik vanmorgen over het meer zag stappen (met spikes onder zijn schoenen, hij wel!). En tijdens mijn sneeuwwandeling kon ik gelijk wat foto’s maken van de omgeving en een aantal dierensporen (op een van de foto’s verraden de sporen in de sneeuw, waar dit kleine diertje woont). Ook heb ik vanaf verschillende punten foto’s gemaakt van ons huis en onze buren (waar ons huis met moeite te zien is door de bomen heen). En vlak bij huis werd ik nog achtervolgd door een enthousiaste hond welke me helemaal naar de veranda volgde (terwijl de kat zich daar voor hem verstopte).

En eenmaal thuis gaan we gewoon weer verder met dromen over de zomer en een mooi vol moestuintje!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *