Bakken

Zalige zaterdag

We zijn nog steeds bezig met de Hollandse koeken. En dan bedoel ik niet Wico en ik hoor, maar ik vind het leuk om dit thema te hebben op mijn site. Dan kan iedereen hier Nederlandse en Zweedse recepten terug vinden. Ideaal (en lekker)!! 🙂

Gevulde koeken

Roer bloem suiker en zout door elkaar in de kom, kneed de boter er zo snel mogelijk koel door. Doe er water bij als het te droog is. Verkruimel de spijs en prak er 1 heel ei door. Zet de ovenop 175 graden C.Bestrooi het werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik. Steek er met een glas 12 rondjes uit. Leg 6 rondjes op de bakplaat, verdeel de amandelspijs erover. Houd de randjes vrij en bestrijk ze met water. Leg de andere deegrondjes erop en druk de randen dicht met een vork en druk in het midden een amandel. Bestrijk de koeken aan de bovenkant met los geklopt ei, zet ze in de oven en bak de koeken in 40 min. goudbruin.

Heerlijk als de koeken net afgekoeld zijn, en ik vind ze eigenlijk het lekkerst als de rand al wat donkerder aan het worden is!

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *