Bakken

Zalige zaterdag

Ook deze week post ik weer een Hollands koekjes recept. Deze koekjes vond ik als kind geweldig en schijnen nu met een nieuwe naam door de plaatselijke bakker (in Monster) weer flink verkocht te worden.

Om een of andere reden doen ook deze koekjes mij denken aan mijn moeder en haar oma. Net als bij de koekjes van vorige week zou ik niet weten waarom. Blijkbaar gaf ik als kind meer om het koekje dan om de verhalen van moeders! ūüėČ

Kletsmajoors

Voor de harde stukjes welke in de koekjes horen

  • 250 gram kristalsuiker
  • 25 gram roomboter

Voor het spuirtdeeg

  • 275 gram patentbloem
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram basterdsuiker
  • 25 gram ei
  • 5 gram citroenrasp
  • zout

Voor de harde stukjes in de koek een derde van de kristalsuiker smelten in een pan op lage stand De rest van de suiker in twee gedeeltes toevoegen en het geheel laten smelten en bruin kleuren Roomboter toevoegen en doorroeren en op een gesmeerde plaat of op bakpapier uitgieten. Koud laten worden en in kleine stukjes (kruimels) breken.

Voor het spuitdeeg de roomboter met de mixer gladroeren. Suiker en citroenrasp toevoegen en doorroeren. Ei toevoegen, doormixen en vervolgens bloem doorspatelen. 100 gram noga toevoegen en doorspatelen en daara direct in spuitzak met een kartelspuitje rozetten opspuiten.

Afbakken in de oven op 170 graden Cesius voor ongeveer 20 minuten.

Lekker bij een kopje thee of om aan te bieden tijdens een ‘fika’!

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *