Bakken

Zalige zaterdag

Al een paar weken post ik allerlei Hollandse recepten voor koekjes. Heerlijke koekjes welke ik allemaal op mijn verjaardag heb gekregen om te trakteren. Maar volgend jaar, dan bak ik ze gewoon met alle gemak zelf hoor! Vandaar de mooie recepten verzameling op mijn blog! 😉

Kletskoppen

De volgende koekjes doen mij denken aan thuis. De tijd dat ik nog heel jong was en dat mijn moeder vertelde over haar oma en deze koekjes. Wat zij vertelde weet ik al niet meer, maar ik moet er wel altijd even aan denken. Mijn moeder maakte wel eens een lekker toetje met deze koeken. Gewoon een bolletje vanille ijs tussen twee kletskoppen.

Oven aanzetten.  Hak het schaafsel nog iets fijner, roer in een beslagkom de boter zacht en meng dan alle ingrediënten er goed doorheen.  Vorm van dit deeg 15 à 20 stuks 3 cm dikke bolletjes op een vooraf ingevette bakplaat (met enige tussenruimte, zeg 8 cm) en schuif de plaat op de bovenste richels van de reeds op 175ºC voorverwarmde oven.  Na een 7 à 10 minuten zijn de koekjes uitgelopen en gaar.  Laat de koekjes buiten de oven even afkoelen en maak ze, als ze taai geworden zijn, snel los van de bakplaat.  Laat ze, los op de bakplaat, verder afkoelen.

Deze koekjes schijnen ook makkelijk in een hoorntje gerold te kunnen worden (als ze nog niet te veel afgekoeld zijn) zodat er slagroom in gespoten kan worden. En er is natuurlijk nog veel meer met deze koekjes te maken!

Enjoy!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *