Natuur

Ik zou bijna denken dat…

Ik durfte het vandaag niet hardop te zeggen, want ik wil de Goden niet verzoeken, maar toen ik bij het ontwaken naar buiten keek dacht ik toch echt even dat de lente aangebroken was.

Op een aantal plekjes na, was alle sneeuw verdwenen, de zon scheen en zelfs de katten waren enthousiast om naar buiten te gaan!

Als ik niet beter wist, zou ik denken dat het eind maart zou zijn en dat de paas-veertjes (zoals men hier in Zweden doet) buiten gezet konden worden.

Op het ijs zaten twee (in mijn ‘Hollandse-dun-ijs-gedachten) waaghalzen te ijsvissen in het zonnetje en inmiddels waren de katten alweer aan het jagen bij de (zichtbaar geworden) muizenholletjes.

En hoewel het als muziek in de oren klinkt ‘lalala lente’, hoop ik dat er nog flink wat sneeuw en vrieskou over ons land zal komen. Niet alleen vanwege de rally, maar ook omdat die lente periode (de maanden maart en april en mei) in mijn ogen de minst mooie periode van het jaar is. De overgang van ‘adembenemende winterplaatjes’ naar ‘weerbarstige, kale omgeving’ is nou niet bepaald subtiel. Hoewel er dan wel altijd de blijdschap is vanwege het terugkerende zomerzonnetje..

Maargoed… Op de weersverwachtingen zag ik dat het de komende dagen weer kouder gaat worden, vriezen en misschien wat sneeuwen. En als het zo ver is zal ik vragen: “Mag het wat meer zijn?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *