Dieren

Spoorzoekertje

Wat ik het spannendste vind aan de sneeuw, is dat ik tijdens een wandeling op zoek kan gaan naar sporen. Kijkend naar de grond, probeer ik bij elk spoor te ontdekken welk dier het is geweest en kijk ik waar het heen is gegaan. En als ik ‘s ochtends de tuin in stap, kijk ik altijd of er nog nieuwe sporen bijgekomen zijn. Zo zou ik een hele dag vol kunnen maken!

Maar spannender dan een vos, reetjes muizen en vogels is het hier nog niet. We weten dat in onze tuin veel Elanden graasden voordat wij hier woonden, maar hebben in de sneeuw nog nooit sporen ervan kunnen zien. Ook hoorden we dat er een wolf in de omgeving is gespot. Deze liep over het meer en schijnt een eland aangevallen te hebben.

Maar zo spannend als de schrijver van deze blog beschrijft, hebben wij het hier nog niet meegemaakt. Zij wonen in dezelfde gemeente als wij, maar meer afgelegen in een bos. Tijdens hun wandelingen spotten zij een stuk meer! Bijvoorbeeld wolvensporen en de sporen van een lynx! Ook die laatsten zijn bij ons in het dorp gezien, maar gelukkig (voor onze katten) niet in ons tuintje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *