Creadingen

Made on monday

Een klasgenoot van me heeft een poos geleden gevraagd of ik voor hem een Viking zou kunnen tekenen voor een nieuwe tattoo. Ik schrok een beetje van zijn vraag en had geen idee of ik dat zou kunnen. De tekenpotloden had ik (naast krabbeltjes in de klas) al bijna tien jaar niet meer aangeraakt en dan moest het ook nog bij hem in de smaak vallen.

Zoals een echte Zweed zou doen heb ik ‘kanske’ gezegd. Wat vaak ‘nee’ betekend, maar in mijn geval ook echt ‘misschien’.

En vandaag heb ik een poging gedaan. Na veel plaatjes en foto’s bekijken, kreeg ik een goeie indruk van hoe ik het wilde hebben. Ik vond een passend voorbeeld en heb mijn houtskool erbij gepakt.

Toevallig was de klasgenoot online op Facebook en om het wat spannender te maken heb ik bij elke stap een foto gemaakt.

Ik vind het eindresultaat wel aardig. Deels ben ik verrast, maar ik moet ook nog wennen aan het plaatje. Ik twijfel of alles wel in proportie is en klopt, maar de klasgenoot is er zeer tevreden mee dus perfecter (zoals ik dat altijd graag wil) hoeft ie niet.

Misschien dat ik binnenkort een echt portret ga maken, maar dat wordt dan ook een ‘kanske’. En misschien komt er nog wel een nieuwe opdracht binnen!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *