Bed and Breakfast,  Natuur

Schaatsen

Na een week te hebben geroepen dat we toch echt eens moesten gaan schaatsen (omdat de sneeuwlaag nog niet te dik is op het bevroren meer), werd ik vanmorgen gewekt. Het zonnetje scheen, het was maar -5 graden Celsius dus dit was de perfecte dag!

Snel zocht ik onze schaatsen op, deed mijn thermokleding aan en haalden we de spark tevoorschijn. Ook hebben we de vele verschillende sleeen (met trema) gebruiksklaar gezet zodat we wat actiever van de sneeuw kunnen genieten.

Eenmaal op het ijs werden de schaatsen aangetrokken en konden we inderdaad over het bevroren meer glijden. Af en toe een beetje hobbelig, maar het was heel goed te doen!

We spraken af dat we naar onze vrienden (P en S) zouden schaatsen, hier eventueel wat zouden drinken en dan weer terug zouden gaan. En dat hebben we gedaan!

Het stuk wat we schaatsten was niet zo groot want onze vrienden wonen gewoon bij ons in de straat. Maar het was ver genoeg! Onze schaatsen zijn namelijk niet meer op maat en na vijf minuten was dit al heel goed te voelen helaas. Gelukkig waren we slim genoeg om onze schoenen mee te nemen (voor bij de buren) en konden we de terugweg gewoon lopend (en sparkend) terug.

Toch leuk om dit ook weer gedaan te hebben en ik hoop hier snel eens betere schaatsen te kunnen kopen, want het zou toch super zijn om het hele meer eens over te gaan!!

Een ding is zeker, morgen sta ik gewoon weer op het ijs met de spark! En dan maken we een rondje Rådasjön! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *