Bed and Breakfast,  Cultuur

Slaapplaatsen

Vandaag hebben wij ons aangemeld bij het touristenbureau in Hagfors om te laten weten dat wij kamers vrij hebben voor DE rally die in februari gaat komen. Dit is een groot evenement hier in de omgeving wat elk jaar plaats vind rond deze tijd.

Rally Sweden, is de Zweedse ronde van het Wereldkampioenschap Rally. De rally wordt verreden in het Värmland gebied, dichtbij Karlstad waar zowel de start als finish plaatsvindt. Het is doorgaans de enige pure sneeuwrally op de WK-kalender. De rally wordt opzettelijk in februari gehouden omdat de wegen dan goed bedekt zijn met sneeuw en ijs. Dit laatste geeft natuurlijk extra veel mooie en spannende effecten voor de rijders en het publiek.

Tijdens deze periode is heel Hagfors in rep en roer en wordt er flink wat gesleuteld aan de infrastructuur. Ook maken veel mensen plaats voor gasten en in zeldzame gevallen geven mensen hun huis tijdelijk op voor gasten en logeren zij zelf gewoon bij vrienden of familie.

Ook komen er hordes die hun eigen sneeuwscooter meenemen en touren over de speciale sneeuwscooter routes. Onder anderen wordt er dan flink getourd over het Rådasjön (ons meer). En niet te vergeten dat de ronkende motoren de hele dag door te horen zijn! (Van auto’s die proefrondes rijden vlakbij ons huis)

De Zweedse rally is een groot event! Wie van dit soort dingen houdt, moet toch zeker eens een keertje op bezoek komen om dit spektakel te aanschouwen!

Wij hebben nog wat bedden vrij (inmiddels zijn we uitgegroeid tot 4 kamers met 8 bedden)!!!

Välkomna!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *