Doe het zelf,  Haken

Gebakjes

Cupcakes, gebakjes, petit fourtjes en allerlei andere zoetigheid. Ik vind het heerlijk om te maken! En dan heb ik het niet over de eetbare. Over het hele Net zijn namelijk allerlei haakbare, naaibare, breibare en modeleerbare zoetigheidjes te vinden. En wat zijn deze goed voor je gezonde nieuwjaars voornemens!

Nu is het ook niet de eerste keer dat ik hier over vertel, maar wel de eerste keer dat ik kan vertellen over deze blog! Deze blog wordt geschreven door een creatieve dame, wie zo lief is om ons met haar mee te laten haken aan allerlei gebakjes voor op de etagere. Elke week komt er een nieuw patroon van een nieuw gebakje uit. Klinkt leuk toch? En stel je eens voor hoe gezellig het er uit gaat zien!

Als voorproefje een patroon van een kerstig petit fourtje. Ik heb deze tekst gekopieerd van de site van Grietjekwartietje dus alle lof gaat natuurlijk naar deze dame!

Haaknaald 2, gahaakt met Catania katoen: rood 115, bruin 162, groen 205
Je hebt ook een stukje groen vilt nodig en drie rode kraaltjes.
  • Met groen: Begin met een verstelbare ring.
  • Haak 6 vasten in de ring (6)
  • Haak 2 vasten in elke opening (12)
  • Haak 2 vasten in elke 2de (18)
  • Haak 2 vasten in elke 3de (24)
  • Haak 2 vasten in de 2de opening, dan 2 vasten in elke 4de opening (30)
  • Haak 2 vasten in elke 5de (36)
  • Haak alle maar alleen de achterste lussen (36)
  • Haak alle (36)
  • Haak alle (36) Het onderste gedeelte is nu klaar. Werk het draad netjes af.
Met rood: Haak een ketting van 52 losse.Je gaat nu drie toeren stokjes haken (na elke toer keer je het werk). Sla het draad om je haaknaald en steek de naald in de 50ste opening van de ketting en haak een stokje. Haak met stokjes tot aan het einde van de ketting. Haak dan weer twee losse, draai het werk en haak weer stokjes (1 stokje in elke opening). Na deze toer weer 2 losse en dan haak je de laatste toer met stokjes.
Met bruin: Dit gedeelte gaat hetzelfde als het hier bovengenoemde gedeelte alleen is dit gedeelte langer. Je haakt 62 losse. Maakt het eerste stokje in de 60ste opening van de ketting. Je moet weer drie toeren stokjes hebben.
Leg het bruine gedeelte met de goede kant naar beneden (het gedeelte waar je geëindigd bent wijst naar boven) en leg het rode gedeelte er op. De rechterkant van het rode gedeelte moet ongeveer 1cm. binnen het bruine strookje liggen. Dat stukje klap je om en ga vanaf dat punt oprollen. Na oprollen vastnaaien.
Knip uit het groene vilt twee hulstblaadjes, naai ze op de bovenkant, naai ook de drie kraaltjes vast.
Plaats het geheel in het groene kupje, zet het vast en je bent klaar!
Voor wie graag meer gebakjes wil haken (zoals hieronder op de foto) verwijs ik jullie graag door naar deze site!!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *