Bed and Breakfast

Branäs

Het grootste deel van de Nederlanders trekt elk jaar met grote getalen richting DE wintersport gebieden ten zuiden van Nederland. Wat zij echter niet weten, is dat hier in Zweden ook hele mooie skigebieden te vinden zijn. Zo wonen wij op ongeveer een uur afstand van minstens twee verschillende ski-pistes en een overdekte ski-tunnel. Maar het mooiste gebied tot nu toe is Branäs!

Vandaag maakte ik een rit met de auto (zo’n 1,5 uur rijden), langs een waterval die ook erg leuk is om te bezichtigen, richting dit winterski-walhalla. En terwijl ik geen echte wintersporter ben, keek ik mijn ogen uit.

Allereerst is de natuur onderweg al prachtig om te zien: De rivier de Klarälven welke deels bevroren is en helemaal wit van de sneeuw wat een prachtig gezicht is, spierwitte bomen, sfeervol met lichtjes versierde huizen en op de achtergrond gebergten met besneeuwde naaldbomen.

En als het uitzicht al niet genoeg is, heeft Branäs ook nog hele mooie pistes en schijnt het speciaal voor gezinnen met kinderen het perfecte ski oord te zijn.
Hieronder een filmpje van een vakantie van een Zweeds gezin om een leuke indruk te krijgen.

En terwijl ik naar meer plaatjes van Branäs zocht, kwam ik op de volgende pagina waar verteld wordt over een kano reis over de Klarälven.

Het komt wel eens voor dat ik het vergeet te melden, dus excuses als dit gebeurt. Maar deze foto’s heb ik niet zelf gemaakt. Toen ik er was, waren er nog niet zo veel ski-ers en ik was mijn camera totaal vergeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *