Verhuizing

Retourtje Nederland

Ik heb er in mijn blog opzettelijk niet over verteld, maar afgelopen twee weken ben ik alleen thuis geweest omdat Wico richting Nederland moest. Hier zou hij nog een heleboel te regelen hebben en hij heeft het dan ook onzettend druk gehad. Hij had tien dagen vol staan met afspraken en taken die hij moest uitvoeren wat dus achteraf al niet eens haalbaar was. Hij is dus wat langer in Nederland gebleven en heeft wat afspraken moeten afzeggen.

Ook zou hij wat zaken afhandelen met de (verbazingwekkend onredelijke) woningbouw (over ons oude huis), mijn Hollandse autootje gaan ophalen (welke op een grote aanhanger mee is gekomen achter de bus aan) en uiteindelijk heeft hij ons uitgeschreven. We zijn nu dus officieel niet meer in Nederland (maar waar dan wel?).

Nu was het leuke van zijn bezoek dat bijna niemand wist dat hij naar Nederland zou gaan. En omdat ik braaf mijn mond heb gehouden (op alle social media) was het dan ook een grote verrassing toen hij bij een aantal mensen ineens voor de deur stond. Ik had hun verbaasde gezichten graag willen zien!

Inmiddels is hij sinds donderdagavond weer in huize weltevree terug en heeft hij flink wat bij te slapen. Zijn terugreis ging helaas niet beter dan zijn vorige (van vorig jaar).

Na twee kleine irritaties onderweg (spanbanden die los waren geschoten) kwam hij 200km voor de finish namelijk in een flinke sneeuwbui terecht. En omdat zijn bus nog geen winterbanden had (dit is pas verplicht vanaf 1 december), werd hij hier natuurlijk niet blij van. Al helemaal niet toen het zicht steeds minder werd en hij zijn afslag niet haalde omdat de bus alleen nog maar rechtdoor wilde gaan! Later bij een andere afslag, waar hij wilde gaan keren, lag te veel sneeuw om goed te kunnen rijden. Met een plastick regenton is hij toen maar sneeuw weg gaan scheppen en toen bleek dat hij door ijs niet de heuvel op zou kunnen komen, moest hij ook dit nog weg gaan bikken. Hierna heeft hij pauze genomen bij een restaurant en is een vriend uit Hagfors hem tegemoet gereden om te helpen (met winterbanden). Gelukkig kon de vriend constateren dat de sneeuw alleen op die ene plek gevallen was en konden de heren zonder pitstop (een garage zoeken waar ze vervolgens banden hadden kunnen kopen en wisselen) verder rijden. Al met al heeft dit alles voor een flinke vertraging gezorgd en was Wico in totaal 42 uur onderweg. Die is voor nu wel even klaar met het reizen!

Leuke bijkomstigheid van zo’n tripje is dat er ook de (al dan niet) nodige boodschappen gedaan worden. Hollands lekkers zoals belegen kaas, geitenkaas, kruidnoten, paprika chips, en nog veel meer dingen die je van te voren echt nooit had kunnen bedenken! En allerlei heerlijks van o.a. de Haagse markt! Ik had expres geen boodschappenlijst meegegeven omdat Wico ontzettend druk zou zijn, maar toen hij eenmaal zelf in de winkel liep zag hij vanalles wat hij toch graag wilde meenemen (filet americain bijvoorbeeld). Grappig! (ik kan niet wachten tot ik zelf die supermarkt een keertje (onnodig) leeg kan halen!)

Ook heb ik van een lieve lezeres de benodigdheden gekregen om zelf oliebollen te bakken. Hartelijk bedankt H!! En dan zit er ook nog leuke kerstversiering tussen de spullen (bedankt M!)¨Natuurlijk ook even E niet vergeten, met alle leuke zelfgemaakte spullen die deze kant op zijn gekomen. En fijn dat Wico wat hulp heeft gekregen tijdens het klussen (L, K, H en M!!) en het inladen van de spullen natuurlijk(J,J,).

Komende tijd (en afgelopen dagen) kunnen we dus lekker genieten van de Hollandse booschappen. De afbakcroissantjes zijn inmiddels al gemaakt, er is al Indonesisch gekookt en de filet americain moest ‘natuurlijk’ tijdig geconsumeerd worden. En wat er nog ligt zullen we (proberen te) bewaren voor kerst.

Voorlopig zitten we hier weer goed en de eerstvolgende reis naar Nederland, (die ik dan zal moeten maken) is wat ons betreft pas over minimaal een jaar!

2 Comments

 • STeffi

  Hey 🙂
  Kan je eigenlijk ook fruit kopen bij jullie of hebben ze dat daar bijna niet? Ik kan me voorstellen dat er alleen maar appels en peren grooien?
  Toen de familie van mijn vriend op visite kwam (we wonen nu in Spanje) hebben ze eerst maar speculoos voor ons mee genomen en pepernoten. Je weet echt eerst wat je mist als je dat niet meer hebt, toch? 😉

  Groetjes uit het (erg koude) Spanje!
  Steffi

  • maaike

   Ha Steffi,
   wat leuk dat je een berichtje plaatst op mijn blog. Fruit is hier wel gewoon verkrijgbaar, maar niet altijd zo veel keus als dat ik in Nederland gewend was. Er wordt veel geimporteerd, maar vanwege de lange reizen en korte houdbaarheid is niet alles verkrijgbaar. Het is ook wel een stuk duurder dan in Nederland. Daarnaast is veel fruit vaak niet lekker omdat het te lang voordat het rijp was, is geplukt zodat het goed vervoerd kan worden. Mango of ananas bijvoorbeeld! En bananen worden hier GROEN verkocht!! Dus als we dan die ene keer in het jaar een voorraadje mee kunnen nemen doen we dat graag! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *