Integreren

Kerstmarkt 1.0

Vandaag was dan de dag dat ik naar de kerstmarkt zou gaan in Ransäter hembygdsgård. Ietwat gespannen stapte ik vanmorgen om 7:15 (precies op schema) in de auto om een klein uurtje later aan te komen op de plaats van bestemming.

Eenmaal daar was ik (om precies te zijn) de derde (en eerste vrijwillige) aanwezige op het hele terrein (en toen ik dat merkte besefte ik ook gelijk weer hoe Hollands ik ben). Ik kon mijn auto op een goed plekje zetten en hoefde alleen mijn twee kisten eruit te halen. Het uitlaad-klusje was dus zo gepiept in tegenstelling tot het inrichten van mijn tafel. Waar zou ik wat zetten, op welke etagere zou ik welke spullen gaan zetten en hoe los ik het op dat ik nu geen tafelkleed van 3meter heb??? Wel erg veel vragen voor de vroege zaterdag ochtend, maar ook dit heb ik gelukkig overleefd.

Zoals je van de foto’s kan begrijpen stond ik dus in een grote ruimte (ouderwetse schuur die bij een soort openluchtmuseum van een ouderwets dorpje hoort) waar een heleboel tafels stonden. Op elke tafel stonden weer andere spullen en allemaal handgemaakt! Grappig vond ik dat er flink wat mutsen in soorten en maten aanwezig waren en ook de gebreide sokken ontbraken er niet aan. Het een nog duurder dan het ander, maar gelukkig kon ik alles vrij goedkoop houden (voor Zweedse begrippen).

Uiteindelijk heb ik op mijn tafel gebruik gemaakt van een klein, maar vrolijk kleedje wat ik wel bij me had. Hiermee heb ik ook gelijk de tafel kunnen indelen qua spullen en was ik uiteindelijk best tevreden over mijn tafel. Ik had ook echt niet verwacht dat ik die 3meters hemaal had kunnen opvullen (ik had zelfs spullen te veel!)

Deze dag was vooral ook leuk om te zien hoe mensen ‘winkelen’ en wat ze wel of niet leuk vinden. En ook kon ik uitvinden wat het beste werkt qua houding. Ik had namelijk veel spulletjes liggen en ook wat lekkers om te proeven (en kopen). Nu wist ik al dat Zweden zelden uit hunzelf iets zullen pakken dus bij elke voorbijganger zei ik vrolijk gedag en vertelde ik dat ze mochten proeven met de gewenste reactie dat ze een hapje namen, verrast waren over de (natuurlijk) heerlijke smaak en uiteindelijk een zakje ervan kochten. Super toch?

Het was een hele leuke dag en ik heb nog een mooie ontdekking gedaan ook. Kijk maar eens goed naar de foto met keramiek. Deze ‘kommen’ zijn namelijk speciaal gemaakt voor de brei’sterren’ onder ons! 🙂

Helaas zijn de foto’s niet zo leuk geworden. Op de foto vind ik het namelijk erg opvallen dat ik geen kleed heb, terwijl dit niet zo duidelijk was als je gewoon er langs liep (omdat je dan vanaf een ander perspectief kijkt). Ook kan je mijn spullen niet zo goed zien door de tafel achter mij wat een beetje afleidend werkt. In het echt zag het er dus wel wat gezelliger uit dan nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *