Doe het zelf

DIY dinsdag – kapster

Nu is het altijd mijn bedoeling geweest om hier patroontjes en creatieve tutorials te plaatsen. Maar mijn enthousiasme over mijn laatste DIY actie is zo groot dat ik deze toch hier zal plaatsen. Ik heb afgelopen weekend namelijk gebruik gemaakt van Youtube om te leren hoe ik zelf mijn haar in gewenst model kon knippen.

Voelen wij niet allemaal de crisis knagen aan onze (al dan niet een klein beetje gevulde) zak met geld? Is het dan niet ideaal dat we die ene keer even niet naar de kapper hoeven? Ja, wel rot voor die kapper die ook graag wat centjes verdient… Laat die dan maar geld verdienen aan mensen die niet mijn blog lezen of youtube-holic zijn!

What to do? Men openen een explorer (dat is het programma waarmee je ook bij deze blog terecht bent gekomen!), vervolgens wordt ‘www.youtube.com’ ingevoerd. Als youtube zichtbaar is geworden, gebruiken wij de zoekfunctie en zoeken wij (Engelstalig) naar ‘how to cut your own hair’. Er zal keuze zijn uit meerdere filmpjes en bekijk zo veel mogelijk zodat er hopelijk iets naar wens gevonden kan worden. Denk vervolgens nog eens drie keer na of het wel zo wijs is om uw eigen haar te knippen en zo ja wens ik u veel succes!

Hieronder is het filmpje wat ik gebruikt heb om laagjes in mijn haar te knippen.

Omdat mijn haar erg lang en saai werd, heb ik er wat laagjes in geknipt zodat het wat luchtiger en dynamischer valt. Natuurlijk is het knippen van eigen haar niet zonder risico (dus zeker niet zonder toestemming van pa of ma doen!). Wie het risico liever niet neemt, kan het ook door iemand anders laten doen wie de filmpjes ook hiervoor kan gebruiken. Of laat je haar na knippen even controleren (de achterkant bijvoorbeeld, waarvan ik niet goed kon zien of die netjes is).

Er zijn ook allerlei hulpjes om je haar zelf te kunnen knippen. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar op het filmpje hieronder is het te zien. Lijkt me erg handig! 🙂

Nu nog even de voor-en na foto’s?? Nou voor deze ene keer dan!

Op de foto hieronder is te zien (jaja..hoe ik net wakker was!! dat ook ja.) dat mijn haar meer dan een jaar niet geknipt is..

Na een eerste keer knippen, maar ik was nog niet helemaal tevreden dus..….heb ik mijn haar nog een keertje geknipt en nu met wat meer lengte verschil er in. Voordat ik de foto maakte heb ik nog even met mijn haar geschud zodat de laagjes iets beter zichtbaar zouden zijn.Tadaaaaa!!! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *