Uncategorized

Bezoekje Nederland

Natuurlijk zijn we niet in Nederland geweest, maar we zijn wel op bezoek geweest bij een leuk Nederlands gezin! 😉

Via deze blog hebben wij elkaar leren kennen. Afgelopen zondag kwamen zij al bij ons langs en dit keer zouden wij bij hun langs gaan.

Tegen de tijd dat we van huis vertrokken, was het alweer donker en we zouden de routebeschrijving naar hun huis netjes opvolgen. We hadden nooit eerder van de plaatsnaam gehoord omdat het zo’n typisch Zweeds gat is waar de straatnaam hetzelfde heet als de plaats dus we vonden het wel spannend of we goed aan zouden komen. Netjes reden we de weg die we zouden moeten volgen en welke ons bij onze bestemming zou brengen: “Het middelste huis van drie gele huizen”. Ergens zouden we een bocht naar rechts moeten nemen. We kwamen kruising tegen, namen een bocht naar rechts en dachten al snel dat we de verkeerde weg in waren geslagen. Rustig reden we door tussen de bomen, tot we een plek zouden vinden waar we konden keren. Na een paar minuten kwamen we weer op een kruising en namen een bocht naar rechts zodat we konden keren. We reden een stukje verder de weg in en terwijl Wico een plekje zocht om te keren, zag ik een geel huis. We reden nog verder het straatje in en daar waren nog twee gele huizen. Terwijl we dachten dat we totaal verkeerd zaten! We reden nog even verder in de hoop dat we een Nederlandse bus zagen staan. En ja hoor, we waren netjes naar de plaats van bestemming gereden zonder dat wij dit zelf wisten!

Na de plotselinge kou te trotseren (auto uit, huisje in) kwamen wij in een gezellig huis waar wij typisch Hollands goed voorgeschoteld kregen. Lekkere appeltaart, boterkoek en Heineken en later op de avond echte Hollandse toastje met filet Americain (dat was lang geleden!) kaas en een verrassend goeie ham-prei salade. Wat ook fijn was, was dat we voluit Nederlands konden praten in plaats van Engels of ‘hakketakke’ Zweeds.

En toen we na een gezellige avond weer op huis aan gingen, besefte ik in de auto pas (na het bordje ‘uddeholm golf club’) dat we toch echt gewoon in Zweden zijn. Door de vermoeidheid leek het even of we nog in Nederland waren. En voor een paar uurtjes was dat heel leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *