Cultuur

Feest

Afgelopen vrijdag was het Islamitische offerfeest. Een feest wat voor de moslims erg groot is. Natuurlijk merken we hier in Zweden niet zo veel van dat soort gelegenheden, maar omdat er veel moslims bij mij op school zitten, was er een mooi excuus om feest te vieren.

Door veel leerlingen werd eten en drinken meegenomen en al snel rook het heerlijk naar allerlei kruiden en specerijen. Mijn Duitse klasgenoten hadden gebak gemaakt (kwarktaart uit de oven, appeltaart en sachertorte) en de andere klasgenoten hadden voornamelijk allerlei hartige hapjes gemaakt. Heerlijke deeghapjes met allerlei vullingen en broodjes en nog een rijstchotel en een kipschotel. Zelf had ik mijn favoriete ‘triple chocolate brownies’ meegenomen, waar mijn Duitse klasgenoot erg enthousiast over was (ik heb hem alleen maar brownies zien eten!). Naast een tafel vol eten, werd er ook Arabische muziek gedraaid en natuurlijk werd er gedanst. Een klasgenoot bond een sjaaltje om mijn heupen en daar stonden we te dansen terwijl iedereen klapte en toekeek. Ook de mannen kwamen aan de beurt en deden niet af aan de heupbewegingen van de dames. Uiteindelijk moesten ook de Zweedse gasten er aan geloven en werden zij door leerlingen de dansvloer opgetrokken. Wat dat betreft zijn Zweden echt heel ingetogen vergeleken met de (voornamelijk) Afrikaanse garde. Ook de Duitsers bleven liever op hun stoeltje zitten. Dan zie je echt het verschil tussen culturen.

Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en kon nog net wat foto’s van een klasgenootje kopieren om aan jullie te laten zien.

(Leuk om dat ‘Haagse markt gevoel’ weer even te ervaren!)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *