Alledaagse dingen

Druk

Inmiddels is de mooiste periode van de herfst voorbij. De prachtige rood-goud gekleurde blaadjes zijn, op een enkeling na, naar de grond gedwarreld en de omgeving heeft ineens een stuk minder kleur. We kunnen weer van een heel ander uitzicht genieten voordat het om zes uur donker begint te worden. De afgelopen nachten heeft het licht gevroren en overdag wordt het niet meer warmer dan 5-10 graden. De moestuin is, op boerenkool na, leeggeplukt en onze wortel, andijvie en kool voorraad is binnen.

Nu we hier langer wonen, lijkt het of de drukte (welke iedereen in Nederland goed kent) aan het toenemen is. Ik ga dagelijks naar school, Wico werkt elke dag en daar tussendoor zijn nog allerlei andere activiteiten die onze dagen opvullen. Zo hebben we bezoek gehad, zijn we zelf op bezoek geweest bij dezelfde mensen. Hebben we een Hollands pakket kunnen ophalen bij een andere Nederlander, zijn we bij buren langs geweest om te helpen met de computer, ben ik bij een bedrijf langs geweest om mijn eerste Zweedse gesprek te voeren, proberen we het huis goed warm te houden met de houtoven, heb ik een ‘schoolfeest’ gehad en ondertussen zijn we dan (tussen het hout zagen, huiswerk, en het huishouden) alweer bijna een week verder.

De dagen lijken dus letterlijk en figuurlijk korter te worden. En ondertussen verheug ik me al op de kersttijd welke hier gelukkig al lekker vroeg begint (ik heb de spullen al in de winkels zien liggen!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *