Integreren

Höstmarknad

Vandaag ben ik, samen met een klasgenootje, een kijkje gaan nemen bij de herfstmarkt in Råda. Zoals gewoonlijk was het (voor Hollandse begrippen) een kleine markt. Er waren verschillende tentjes met ‘loppis’ (2ehands spul) er was een bakker met allerlei soorten broden ik heb heel wat (overdreven dure) wol kunnen bekijken en zelfgemaakte wollensokken. Natuurlijk mocht de snoeptent met typisch Zweedse marknad karameller niet ontbreken. Dit laatste ziet er uit als een vierkant stuk toffee, maar is melig en smaakt naar bloem (naar mijn mening). Bah!

Ik heb nog een leuke pot gekocht die extreem goedkoop was en heel leuk in mijn keukentje past, maar verder hebben we niet veel gekocht. Na alles gezien te hebben, zijn we dan ook niet lang meer gebleven want zoals het tijdens de herfst hoort, regende het.

De rest van de dag hebben we gezellig in de keuken doorgebracht bij de houtoven en konden we ons opwarmen met een lekkere kom cantharellensoep en toe een stukje courgette-chocolade cake.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *