Moestuin

Van het land

Vandaag ben ik eens bij de aardappels gaan kijken hoever die waren en of ik ze al kon oogsten. Aangezien ik hier totaal geen ervaring mee heb, ben ik eens gaan proberen en wat is het leuk om aardappels te rooien zeg!! Ik heb een plant gedaan en er zaten allemaal kleine aardappeltjes aan. Het leek een beetje op schatgraven en steeds weer kwamen er een paar tevoorschijn. Ze waren nog niet zo groot en zullen dat waarschijnlijk ook niet meer worden, maar voor iets waar ik niet meer naar omgekeken heb is het toch erg geslaagd.

Gelijk heb ik even getest hoe groot de worteltjes nu zijn en dat stelt dus nog niet zoveel voor. Nu waren ze ook heel erg laat en had ik eigenlijk helemaal niet meer verwacht dus ‘iets is beter dan niets’.

De doperwtjes beginnen nu eindelijk ook wat peultjes te krijgen: Wel twee!

En de rest van de planten gaan goed.

De rucola die geheel onverwachts nog boven de grond is gekomen, groeit flink door en ook de boerenkolen (die ik van N, J en C gekregen heb) beginnen flink te worden.

Voor de spruitjes, winter-andijvie en rode kool hou ik nog steeds mijn hart vast.

De witte kool begint nu echt kolen te vormen en de spinazie (welke ijsbergsla blijkt te zijn) begint hele mooie kroppen te vormen. Veel te veel voor alleen dit huishouden!!

Dan is er ook nog eens aan ruilhandel gedaan: Ik breng een potje jam/soep oid. en de buurvrouw geeft mij in ruil weer wat kruiden en courgettes. (het zal niet lang meer duren voor ik de mijne kan gaan plukken) Dat wordt een courgette soepje binnenkort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *