Doe het zelf,  Vilt

DIY dinsdag – vilt

Ik heb het al vaker benoemd de laatste tijd en ook vandaag wijzen de weersomstandigheden mij er op dat de herfst in de lucht zit. Het regent hier behoorlijk waardoor je het liefst lekker binnen blijft met een kop warme thee en een knutselwerkje.

Om niet alleen mezelf blij te maken met een leuk projectje, heb ik hier wat links naar sites met patronen en werkbeschrijvingen om jullie op weg te helpen. Het materiaal waarmee gewerkt wordt is vilt. Vilt is een warme, zachte en dikke stof waarmee makkelijk gewerkt kan worden. Origineel werd dit gemaakt van wol, maar tegenwoordig zijn er ook synthetische stofjes te koop. Natuurlijk is de wollen vilt veel lekkerder om mee te werken op een dag dat je je handen warm wil houden!

Om iets te maken van vilt is niet veel nodig. Wat gekleurde lapjes vilt, schaar, naald, draad, watjes of fiberfill. Het patroon wordt dan uitgeprint en vervolgens knip ik eigenlijk altijd de figuurtjes uit zodat ik ze daarna makkelijk over kan knippen als ik ze op de stof geprikt heb met een speld(print in dit geval gewoon een extra vel uit). Vervolgens naai je alles aan elkaar zoals op de aanwijzingen staat en vergeet het werkje niet op te vullen als dit nodig is. Ik gebruik vaak gewoon watjes, maar natuurlijk is het veel beter om fiberfill (speciale vulilng) te gebruiken. Toevallig kreeg ik van iemand een oude kapotte knuffel, waaruit ik de vulling kan gebruiken. Maar anders is dit spul gewoon te koop in knutselwinkels.

De witte engel is een atelier waar patronen te koop zijn. Tegenwoordig bieden ze blijkbaar ook gratis patronen aan om te downloaden. Speciaal voor jullie dus! 😉

Op een andere leuke site kwam ik patronen voor eten van vilt tegen. Leuk ter decoratie in huis, maar ook om mee te spelen voor de (klein)kinderen!

Dan is er nog redrood patterns een site waar men zoveel mogelijk gratis vilt patronen probeert te verzamelen.

Zo zijn er op het Net nog veel meer patronen te vinden.

Om het makkelijk te maken plaats ik ook een patroon direct op deze site. Het patroon kan gebruikt worden om onderleggers te maken. Zo kan iedereen zijn of haar eigen viltje krijgen. Maar natuurlijk kunnen de figuurtjes ook voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals een leuke broche.

Vergeet niet de afbeelding te vergroten naar gewenst formaat voordat je het uitprint!

Ik hoop dat jullie hier mee vooruit kunnen. Een fijne, creatieve dag gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *