Moestuin

Tuinspiratie

De afgelopen dagen heb ik vanuit mijn bed (of op de bank onder een deken) een leuke Engelstalige serie gekeken over de eigen moestuin. Per maand is te zien hoe de tuin en groenten groeien en wat er gedaan moet worden aan de groei of oogst. Allerlei omstandigheden en invloeden komen ter sprake en het is erg leuk om te zien hoe midden in de stad een moestuin aangelegd kan worden.

Voor mij is het een nieuwe boost aan informatie en vooral inspiratie. Zo heb ik alweer genoeg nieuwe plannen voor volgend jaar en zelfs alweer een nieuw zaden-verlanglijstje!

Op het filmpje hieronder is een stukje van een aflevering te zien. Hier gaat de hoofdpersoon met een vriendin op zoek naar groenten en fruit in het plantsoen en park. Iets wat ik in Nederland ook weleens deed. Zo stond er een appelboom bij mij om de hoek (waar niemand gebruik van maakte en welke vlak voor ons vertrek weggehaald is), een heleboel vlierbessenstruiken, bramen, rozenbottels, duindoorn en natuurlijk grasvelden vol brandnetels en paardebloemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *