Moestuin

Goji experiment

Nadat ik de post over mijn gezonde kruiden en anti-griepmiddeltjes gepost had, herinnerde ik mij dat ik nog goji-bessen in huis heb. De smaak van deze bessen vind ik verschrikkelijk, maar net als alle andere vieze díngen, kunnen ze gemakkelijk onopvallend door een smoothie verwerkt worden. En de besjes schijnen ontzettend gezond te zijn en een grote hoeveelheid vitaminen te bevatten.

Nu zag ik laatst in programma ¨Grow your own drugs¨ dat deze besjes gewoon in Engeland groeiden in het wild. Dus waarom zouden ze niet in Zweden kunnen groeien?

Ik haal mijn besjes tevoorschijn en scheur er een open. In het gedroogde dingetje zitten een heleboel zaadjes. Zou het niet gaat zijn om een eigen Goji bessen struik te hebben? De zaadjes doe ik vervolgens in een glas water, gewoon om te testen of ze zullen gaan kiemen. Als dit het geval is, zal dit experiment een vervolg hebben… en krijg ik misschien wel een struik met exotische besjes in mijn tuin (naast alle andere bessen!!)….

wordt vervolgd….

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *