In de keuken

Tomatensoep

Ik kan me nog herinneren hoe ik in deze tijd van het jaar (of zelfs eerder) bij een vriendin van me in de tuin zat en haar overvloed aan tomaten zag hangen in de plant. Vaak mocht ik deze meenemen omdat zij ze zat was en er al echt teveel gegeten had in die periode. Lekker!

Nu wil het dat ik op dit moment ook teveel tomaten in huis heb. Niet uit mijn tuin, maar gekregen van een vriend. Mooie, grote rijpe trostomaten. En wil het nu net dat ik een lekker recept zag voorbij komen van Miss Sophie Dahl.

Geroosterde tomatensoep

  • 2kilo tomaten gehalveerd
  • 1 bol knoflook ongeschild door midden gesneden
  • 2 rode uien door vieren gesneden en geschild
  • takjes thijm
  • peper en zout
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel suiker

Leg de tomaten, knofloof, uien in een diepe ovenschaal met wat takjes tijm, de peper en zout, en suiker erover gestrooid. Als laatste nog wat olijfolie en het geheel even doorhusselen.

De ovenschaal ongeveer 45minuten in de oven op 190 graden Celsius. Hierna de schaal uit de oven halen de tijm uit de schaal halen en de knoflook uit z´n schil knijpen en de schil weggooien. Alles in een blender gooien (of met een staafmixer pureren) en als het een glad romig geheel is, is de soep klaar!

Lekker!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *