Moestuin

Boerinnetje

Na een hele dag in de tuin gewerkt te hebben, zijn mijn handen nog groen/paars/rood terwijl ik dit schrijf.

De periode van oogsten is aangebroken en nadat ik gisteren 1 van de aalbessen struiken leeggeplukt en gesnoeid heb, was vandaag de zwarte bes aan de beurt. Ondertussen heb ik de frambozen al 3 keer geplukt met pauzes van ongeveer 3 dagen en voor het ontbijt haal ik geregeld een handje aardbeien uit de tuin. Ik heb het er maar druk mee!De afwas van het feest is inmiddels bijna weggewerkt (vaatwasser is weer gerepareerd door kundige Wico). Dus kan ik daarna beginnen met nieuwe vaat maken (jam/sap/gebak..wat zal het worden?!).

Voor vandaag ben ik even klaar met plukken (en snoeien), maar er staan nog 3 zwarte bessenstruiken op me te wachten en de andere 4 aalbessen struiken laat ik door iemand anders plukken. Hieronder de opbrengst van 1 aalbessenstruik en 2 zwartebessenstruiken.Een leuke verrassing voor mij vanmorgen, terwijl ik de moestuin even naliep, is dat er toch ineens 3 plukjes rucola boven de grond zijn gekomen (na maanden geleden geplant te hebben) en dat de tomaten in de kas dan toch eindelijk tomaatjes krijgen. Daarnaast begint er ook een paprika of rode peper te groeien! Leuk!

Hieronder een rode peper of een paprika. Van de buren heb ik een aantal paprika en rode peper planten gekregen, en ik zou niet weten welke plant wat is. Ze lijken erg op elkaar!

De vogels op deze foto bleven (met nog een derde er bij) een poos boven mij rondcirkelen.. Zouden ze zo hongerig geweest zijn? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *